Enkele leuke vervangproducten

Er zijn tegenwoordig allerlei leuke vervangproducten beschikbaar, waarmee je er ook als vegetariër voor zorgt dat je op een gevarieerde manier kunt eten. Wat dat betreft is de tijd voorbij dat je alleen maar groenten kon eten, tegenwoordig heb je als vegetariër zelfs de mogelijkheid om te genieten van een BBQ. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker uit eten, al is het aan de andere kant wel van belang om goed op te passen met sommige van de kant-en-klaar maaltijden die er beschikbaar zijn in de supermarkt.

Tofu, quorn en seitan

We kennen de tofu over het algemeen allemaal als de vervanger van vlees, waar je als vegetariër gebruik van kunt maken. Een aantal jaren geleden smaakte dit echter totaal anders, waardoor er bij niet-vegetariërs een soort negatieve associatie met dit woord is ontstaan. Je hebt daarnaast bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een product als quorn of seitan. Het mooie hiervan is dat de smaak doorgaans maar lastig te onderscheiden is van het echte vlees. Wat dat betreft eet je als vegetariër een maaltijd die smaakt als hoe je dat gewend bent, terwijl je toch geen gebruik meer hoeft te maken van de dierlijke producten.

BBQ voor de vegetariër

Het gaat zelfs zo ver dat het nu goed mogelijk is om als vegetariër gebruik te maken van een BBQ. Het is een manier van eten die we over het algemeen vooral in verband brengen met het eten van grote lappen vlees, maar dat hoeft dus al lang niet meer het geval te zijn. Kies in plaats daarvan voor een burger van tofu of een van de andere materialen. Uiteraard smaakt het eten prima en heb je de mogelijkheid om zelf achter de BBQ plaats te nemen en te genieten van een heerlijk gezellige avond.

Kant-en-klare maaltijden

Pas aan de andere kant op met de verschillende kant-en-klaar maaltijden die er vooral in de supermarkt beschikbaar zijn voor de vegetariër. Je loopt hiermee namelijk het risico dat er veel vet of veel zout in het eten zit. Dit gebruiken de producenten om de voeding lang houdbaar te houden en ervoor te zorgen dat je het gemakkelijk klaar kunt maken. Deze producten zijn echter een stuk minder goed voor de gezondheid. Het is ook als vegetariër beter om zelf een maaltijd te bereiden, het liefst met behulp van de verse producten die je daar voor nodig hebt.

Voedingsstoffen?

Hou je aan genoeg vervangers en je bent dus zeker helemaal OK. Drink genoeg water, afgewisseld met een beetje thee en vers vruchtensap en je bent ook op vlak van mineralen en vitaminen in orde. Het kan dus perfect!