Kan je ook gewoon op restaurant?

Wil je graag vegetariër worden, maar wil je aan de andere kant ook nog lekker op restaurant gaan? Dat is gelukkig geen probleem, de beide situaties gaan op een uitstekende manier samen. Dat betekent dat je nog steeds lekker met je vrienden uit eten kunt, terwijl je er aan de andere kant toch voor kunt kiezen om geen vlees meer te eten. Wij bieden je drie verschillende mogelijkheden, waarmee je ervoor zorgt dat je ook als vegetariër nog lekker op restaurant kunt.

Speciale restaurants

Je hebt allereerst de mogelijkheid om naar speciale restaurants te gaan, waar de kok bijvoorbeeld zelf een vegetariër is en op basis van die overtuiging niet met dierlijke producten werkt. Je kunt hier heerlijk eten en je hoeft er geen rekening mee te houden dat er wellicht vlees of vis in het gerecht terecht zal komen. Aan de andere kant zijn er helaas nog niet erg veel van deze restaurants beschikbaar, waardoor de keuze wat beperkt is. Ken je iemand anders die ook vegetariër is? Dan is het in ieder geval verstandig om op dit gebied eens wat ervaringen uit te wisselen. Mijn favoriet vegetarische restaurant is Lombardia in Antwerpen. Biologisch, Vegetarisch, Veganistisch indien je wil en glutenvrij of lactosevrij. En toch heerlijk. Zoals het moet!

Speciale gerechten

Daarnaast kiezen steeds meer restaurants ervoor om op de kaart een aantal speciale gerechten voor de vegetariër op te nemen. Dat betekent dat je gewoon op restaurant kunt op de locaties waar je graag komt en dat je vervolgens een keuze kunt maken voor een gerecht dat je aan weet te spreken. Vaak is er een aparte sectie beschikbaar op de kaart, of in andere gevallen wordt het bij specifieke gerechten aangegeven dat er geen sprake is van dierlijke producten die je niet kunt eten. Wat dat betreft gaat het steeds beter en is het goed mogelijk om op restaurant te gaan.

Aangeven bij de bestelling

Wil je wel lekker op restaurant, maar kun je helaas geen gerechten vinden die speciaal geschikt zijn voor de vegetariër? Ook in dat geval hoeft er nog niets aan de hand te zijn. Vraag de serveerster of de ober bij het opnemen van de bestelling of het mogelijk is om een bepaald gerecht voor een vegetariër uit te laten voeren. Dit is doorgaans geen probleem, waardoor je bepaalde onderdelen weg kunt laten uit het gerecht. Dat betekent dat je op drie verschillende manieren op restaurant kunt, waardoor er altijd wel een oplossing te vinden is om hier toch samen met je vrienden van te kunnen genieten.